Datering
Maker Faddegon en Co.

Diploma van de Nationale Schilder Tentoonstelling te Bolsward in 1901.

Diploma van de Nationale Schilder Tentoonstelling te Bolsward in 1901, behorend bij een zilveren medaille die werd uitgereikt aan H.H. Röfekamp, ontwerper bij glashandel M.J. Houwink te Sneek. Het diploma is versierd met diverse Jugendstilmotieven en uitbeeldingen van het schildersvak: decorerende putti, een rotsgezicht, een vrouw die ceramiek beschildert en een vrouw die een marmerimitatie maakt. Tekst in een cartouche van Jugendstilranken: 'Nationale / Schilder-Tentoonstelling / Bolsward 1901 / Diploma / Zilveren Medaille / Toegekend aan den Heer H.H. Röfekamp te Amsterdam / Als glasetser in de afdeeling Glasindustrie / M.J. Houwink Sneek'. Ondertekend door een zestal personen.
Het diploma is op meerdere plaatsen gescheurd en de linker papierrand is gerafeld. Gevat in een kartonnen omslag.
H.H. Röfekamp was de artistiek man in dienst van glashandel M.J. Houwink te Sneek.
literatuur: - Jaarboek Fries Scheepvaart Museum 1991, p. 24

Identificatie
Titel
Diploma van de Nationale Schilder Tentoonstelling te Bolsward in 1901.
Objectnummer
FSM-1991-200
Objecttype
  • Diploma's
    Officiële documenten die een zekere eer, graad of privilege toekennen, vooral wanneer het het behalen van een diploma of een graad aan een onderwijsinstelling betreft. (AAT-Ned)
  • Getuigschriften
  • Lithografieën
    Steendruk. Prent die is gedrukt door middel van een afgeplatte steen en de daarop aangebrachte tekening of schildering. De steen is zodanig voorbewerkt dat de drukinkt alleen hecht op het vette materiaal waarmee de voorstelling op de steen is aangebracht. (Religieus Erfgoedthesaurus)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000013530
Over
Onderwerpen
  • Glashandels
  • Nijverheidstentoonstellingen
  • Bolsward
Werk
Breedte
52.0 cm
Hoogte
70.0 cm
Lengte
cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Faddegon en Co.
Datering
Materiaal
  • Papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. (Project Fotografie)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA