Datering
Maker Onbekend

Pekbakje.

Pekbakje. Het bakje zit samen met ander zilversmidgereedschap in een houten, langwerpige kist met schuifdeksel.
Het pekbakje is afkomstig van Meye Hoekstra (Oudega (W) 1889 - Sneek 1981). Hij was werknemer bij de zilversmederij Schijfsma/Sustring. Hij trouwde op 30 mei 1918 (trouwakte Haskerland) met Anna Swart. In 1921 kregen zij een zoon, Augustinus Hoekstra (Sneek 1921 - Sneek 2002). Augustinus was restaurateur en deed met name seriematig werk.

Identificatie
Titel
Pekbakje.
Objectnummer
FSM-2004-317
Objecttype
  • Pek
    Pek is een meer gezuiverde steenkoolteer, ontdaan van ammoniakwater, benzol en teerolien. Het zuiveren geschiedt door destillatie.
  • Zilver- en goudsmederijen
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000020062
Over
Onderwerpen
  • Zilver- en goudsmederijen
  • Sneek
Werk
Breedte
5.0 cm
Hoogte
2.5 cm
Lengte
5.0 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Steen
    Harde delfstof die niet smeedbaar, niet brandbaar en (vrijwel) niet in water oplosbaar is. Wordt in de bouwkunst gebruikt als houw-, breuk- of veldsteen. (Haslinghuis)
  • Lood
    Te gebruiken voor het zuivere metaalelement met het symbool Pb en het atoomnummer 82; het metaal is zacht, kneedbaar en vaalgrijs van kleur. Ook te gebruiken voor het metaal wanneer het wordt bewerkt en gevormd om, meestal in combinatie met andere stoffen, verscheidene voorwerpen en materialen te maken. (Archeological Base Register)Use for the pure metal element with the symbol Pb and atomic number 82; the metal is soft, malleable and sallow gray in color. Also to be used for the metal when worked and shaped to make, usually in combination with other substances, several objects and materials. (Archaeological Base Register)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA