Datering
Maker Theodorus Koning

Aanval op de Duyvendrechtse brug

Aanval op de Duyvendrechtse brug op 1 oktober 1787. Linksonder het Pruisische leger, rechts op schepen, de Hollanders. Boerderijen aan weerszijden vormen het decor van de handeling. Centraal de Duyvendrechtse brug. Vijfregelig onderschrift in Nederlands en Frans.

Identificatie
Titel
Aanval op de Duyvendrechtse brug
Objectnummer
M1985-065
Objectcategorie
prenten en tekeningen
Objecttype
  • prent
    Algemene benaming voor een kunstwerk op papier of andere drager, ontstaan door een afdruk van gegraveerde, gesneden of geëtste plaatmaterialen. Zie ook devotieprent.
  • historische prent
    Algemene benaming voor een kunstwerk op papier of andere drager, ontstaan door een afdruk van gegraveerde, gesneden of geëtste plaatmaterialen. Zie ook devotieprent.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/srm-collect-637
Werk
Breedte
465.00 mm
Hoogte
302.00 mm
Museum
Stg Rijksmuseum Muiderslot
Vervaardiging
Maker
  1. Theodorus Koning (graveur)
  2. I.D. Teissier (tekenaar)
  3. D.M. Langeveld (drukker)
Datering
Materiaal
  • papier
    Verwijst in het algemeen naar alle typen vervilte vellen of weefsels die bestaan uit vezels, die uit in water gedompelde pulp zijn gevormd en gedroogd op een fijn schepraam. De vezels kunnen dierlijk zijn, zoals haar, zijde of wol, of mineraal, bijvoorbeeld asbest. Ook kunstvezels zijn een mogelijkheid. Het meeste papier wordt echter gemaakt van plantenvezels van bijvoorbeeld houtpulp, gras, katoen, linnen en stro. (Project Fotografie)Refers generally to all types of thin matted or felted sheets or webs of fiber formed and dried on a fine screen from a pulpy water suspension. The fibers may be animal, such as hair, silk or wool, or mineral, such as asbestos, or synthetic. However most paper is made from cellulosic plant fiber, such as from wood pulp, grass, cotton, linen, and straw.
Techniek
  • Gegraveerd
    Het maken van een inkassing. (Haslinghuis)In een ingekrast oppervlak van een voorwerp zijn lijnen ingekrast of gekerfd. (Conservation Dictionary)
  • Geëtst
    Wordt gebruikt voor de diepdruktechniek waarbij een ontwerp wordt gemaakt met een zuurbestendige stof die de metalen drukplaat beschermt. De plaat wordt blootgesteld aan zuur, dat in de plaat inbijt, zodat de delen van de metalen plaat die aan het zuur blootstaan, worden geëtst.. Gebruik 'bijten' voor het inwerken zelf (van zuren op een drukplaat ten gevolge van blootstelling). (AAT-Ned)
Aankoop & Licentie
Licentie
Alle rechten voorbehouden