Datering
Maker August Bauer

Volendams meisje met lappenpop

Volendams meisje met lappenpop. Het meisje ten voeten uit is gekleed in Volendams kostuum, draagt een hul en klompen. In haar rechterhand heeft ze een lappenpop bij de hand. Deze pop heeft de gedaante van een Volendamse man. Het meisje kijkt wat naar beneden. Het beeld is gesigneerd rechtsvoor op het plateau bij de klomp. De sokkel is van geel/wit marmer.

Bronzen beeldje van een Volendams meisje met een lappenpop in de rechter hand op een marmeren voetstuk.

Identificatie
Titel
Volendams meisje met lappenpop
Objectnummer
027004
Objectcategorie
Beeldhouwkunst
Objecttype
  • beeldhouwwerk
    Algemene term voor een driedimensionaal beeldhouwwerk, echter meestal gebruikt voor een gestalte van een godheid, heilige, mens of dier. Een beeld staat niet zelden op een sokkel of console. (Religieus Erfgoedthesaurus)Vrijstaande driedimensionale voorstelling in natuursteen, hout, ivoor, terracotta, beton, keramiek, gips, metaal of kunststof. (Haslinghuis)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-111227
Werk
Breedte
12.5 cm
Hoogte
34 cm
Diepte
11 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. August Bauer (beeldhouwer)
Materiaal
  • brons
    Een reeks bruinachtige kleuren die lijken op de kleur van het metaal brons, een legering van koper en tin. (Archeological Base Register)
  • marmer
    marmer: natuursteen waarvan de grondmassa en het bindmiddel in hoofdzaak bestaan uit kalkverbindingen, tevens zijnde een metamorfe natuursteen. Polijstbare kalkstenen worden in de natuursteenhandel ook vaak marmer genoemd.Marble: natural stone whose base mass and binder consist primarily of limestone compounds, also being a metamorphic natural stone. Polishable limestones are also often called marble in the natural stone trade.
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 26 juli 2017
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Volendam
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

, –