Datering
Maker Siebe Jan Bouma

Ganzen bij rietplas

Door riet omzoomd water met aan overzijde een kerk en fabrieksgebouwen (Bouvy's zout). Op de voorgrond remmingwerk tussen riet en enige ganzen.

Identificatie
Titel
Ganzen bij rietplas
Objectnummer
F073402
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • dia
    Een dia (of diapositief) is een (met een zogenaamd omkeerprocedé) positief ontwikkelde kleuren- of zwart-witfoto op transparant materiaal. Kleurenfoto's voor publicatiedoeleinden worden meestal als dia gemaakt. In toenemende mate worden hiervoor echter digitale camera's ingezet. (Wikipedia)Afkorting voor diapositief. (Project Fotografie)Positieve transparanten, geschikt voor projectie, al dan niet ingeraamd. Bij inraming twee formaten toegepast: 35mm-film en 6 x 6 cm. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-113614
Over
Onderwerpen
  • Rivierenlandschap
    Gebied waar één of meer rivieren doorheen lopen, waterrijk gebied.
  • Riet
    Riet is een plant die tot de grassenfamilie behoort, kan 1-3 m hoog worden. In waterrijke gebieden is de plant prominent aanwezig. De stengel staat stijf rechtop en het 1-3 cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen. De plant bloeit van juli tot oktober met een 15-40 cm lange, sterk vertakte, purperkleurige of bruinachtige pluim, die rechtop staat of later aan de top kan gaan overhangen. De plant groeit in het water of aan de waterkant op natte, zoete tot brakke grond, maar komt ook voor langs spoorwegen en in akkerranden. Nadat de rietsnijder het materiaal heeft geoogst en verwerkt, kan de rietdekker het verwerken als dakbedekking. Riet is een plant die tot de grassenfamilie behoort, kan 1-3 m hoog worden. In waterrijke gebieden is de plant prominent aanwezig. De stengel staat stijf rechtop en het 1-3 cm brede blad met spits toelopende top is grijsgroen. De plant bloeit van juli tot oktober met een 15-40 cm lange, sterk vertakte, purperkleurige of bruinachtige pluim, die rechtop staat of later aan de top kan gaan overhangen. De plant groeit in het water of aan de waterkant op natte, zoete tot brakke grond, maar komt ook voor langs spoorwegen en in akkerranden. Nadat de rietsnijder het materiaal heeft geoogst en verwerkt, kan de rietdekker het verwerken als dakbedekking.
  • Kerkgebouw
    Kerken zijn gebouwen waar de christelijke godsdienstoefening wordt gehouden. Aanvankelijk was de altaarruimte het belangrijkste onderdeel. In de verschillende katholieke liturgieën is deze dat nog. Sinds de Hervorming ook als preekkerk. Een parochie wordt bediend door een parochie- of kerspelkerk. Als aan de kerk een kapittel van kanunniken is verbonden, spreekt men van een collegiale of kapittelkerk. Een stifts-, abdij- of kloosterkerk behoort bij een kloostergemeenschap. De hoogste rang bezit een kathedraal of dom. (Haslinghuis)
  • Fabriek
    Gebouw of gebouwencomplex waar grondstoffen tot producten verwerkt worden. In het algemeen als utiliteitswerk architectonisch sober behandeld. In XIX begon in Engeland de serieproductie die tot de industriële revolutie leidde. Voor het maken van fabrieken werd veel van gietijzeren draagconstructies gebruik gemaakt. In XX hebben architecten zich er op toegelegd grote fabrieken tot een voorwerp van functionalistische schoonheid te maken in de geest van het (zie) Nieuwe Bouwen of de Nieuwe Zakelijkheid. Voorbeeld: de werken van A. en G. Perret, Mallet Stevens, Le Corbusier, Freyssinet in Parijs, Brinkman en Van der Vlugt in Rotterdam, E. Mendelssohn en H. Poelzig in Berlijn, Vesnin en Sobolev in Rusland. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. Siebe Jan Bouma ()
Datering
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Muiden
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

, –

Trefwoorden