Datering
Maker Douwe Klazes Hofstra

Bord

Gedetailleerde beschrijving

Standring, holle wand, vlakke rechte rand. Versiering: blauw; in het plat Bijbels voorstelling van het O.T.; de twaalfjarige Jezus in de tempel. Hieronder de tekst Luc=2.Ve.43=1783. (Lucas 2, Vers 43="en toen hij twaalf jaar was geworden, en zij zoals dit bij het feest gebruikelijk was, optrokken en de feestdagen beëindigd hadden bleef het kind Jezus bij z'n terugreis te Jeruzalem achter en zijn ouders bemerkte het niet"). Op rand bloemmotieven.

Identificatie
Titel
Bord
Objectnummer
B000207
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • bord (vaatwerk)
    Een bord is een ronde, vlakke vorm, waarvan de hoogte opvallend kleiner is dan de diameter (ongeveer 1:4). De diameter is bepalend voor de specifieke functie. Een bod kan voorzien zijn van standwerk idvv lobben, pootjes of standring. Borden zijn vervaardigd van uiteenlopende materialen, waaronder aardewerk, metaal, glas, hout en bot, en komen voor vanaf ROMV. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-14316
Werk
Hoogte
2.5 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Douwe Klazes Hofstra (tekenaar)
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
    Kleiproducten zijn materialen die zijn vervaardigd uit klei, zoals aardewerk, bakstenen en tegels. Deze producten worden gevormd door de klei te bakken, wat resulteert in een hard, duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw en kunstnijverheid.
  • glazuur
    Dun, meestal glanzend deklaagje. (Toegepaste Kunst Project, RKD)
Aankoop & Licentie
Verworven
bruikleen 3 november 1950
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Makkum
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen