Datering
Maker onbekend

Voorpanden, Marken

Voorpanden gemaakt van rood ras met een ruggetje van halfwollen blauw-beige changeant. De armsgaten en onderzijde zijn afgezet met karmijnrood gerubd wollen koor met een wit spiegeltje. Het linker voorpand is afgezet met rood zijden koor met hennekoor. De hals en beide voorpanden zijn afgezet met zwart fluweelband. De voering is gemaakt van ongebleekt linnen. Dit vest werd gedragen voor uit de rouw, op de zondag en bij bijzondere gelegenheden.

Mouwloos vest, voorpanden van rood ras, rugpand halfwollen blauw-beige changeant, afwerking karmijnrood gerubd wollen koor met wit spiegeltje, aan de voorzijde rood zijden koor met hennekoor en zwart fluwelen band, voering ongebleekt linnen, voor uit de rouw voor zondag en bijzondere gebeurtenissen.

Identificatie
Titel
Voorpanden, Marken
Objectnummer
005657
Objectcategorie
Textiel
Objecttype
  • vest (kleding)
    Een vest is een open of dichtgeknoopt kledingstuk voor het bovenlijf dat oorspronkelijk tot over de heupen hing, maar steeds verder omhoog kroop. Een vest kan mouwen hebben of mouwloos zijn. (Wikipedia)
  • vrouwenkleding
    Kleding ontworpen voor of gedragen door vrouwen, vaak gebruikt in commerciële context. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15422
Werk
Breedte
40.0 cm
Lengte
38.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Materiaal
  • linnen
    Linnen is textiel gemaakt van de vezels van vlas; het wordt onder meer gebruikt als drager voor schilderijen.Linen is textile made from the fibers of flax; it is used as a support for paintings, among other things.
  • wol
    Stof gemaakt van dierenhaar. (bouwmaterie)
  • zijde (textiel)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 21 september 1956
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Marken
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

Trefwoorden