Datering

Souvenir - Bierpul "Monument Afsluitdijk" met deksel

Souvenir - Bierpul met oor en deksel. Ter gelegenheid van de afsluiting van de Zuiderzee in 1932. Aan de bovenrand de tekst "Een Volk dat Leeft Bouwt aan zijn Toekomst"en aan de onderrand de tekst "Monument Afsluitdijk"

In reliëf een weergave van het monument, gebaseerd op de bronzen plaquette met 3 steenzetters naar een ontwerp van Hildo Krop, monument Afsluitdijk, en de leus 'Een volk dat leeft bouwt aan zijn toekomst'. Met oor en tinnen deksel. Met krantenknipsel "De Poort" De Afsluitdijk is officieel geopend door Ton Ruijgrok.

Identificatie
Titel
Souvenir - Bierpul "Monument Afsluitdijk" met deksel
Objectnummer
023572
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • herinneringsbokaal
    Drinkglas van uiteenlopende vorm, met grote cuppa, op voet met stam, en met inscriptie of versiering n.a.v. een speciale gebeurtenis.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17878
Over
Onderwerpen
  • Afsluitdijk
  • Zuiderzee
Werk
Hoogte
20 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
    Kleiproducten zijn materialen die zijn vervaardigd uit klei, zoals aardewerk, bakstenen en tegels. Deze producten worden gevormd door de klei te bakken, wat resulteert in een hard, duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw en kunstnijverheid.
  • tin
    Pewter is een legering van tin (80-90%) met lood (20-10%), tegenwoordig met antimoon.Pewter is an alloy of tin (80-90%) with lead (20-10%), nowadays with antimony.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 30 januari 2007
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Haren
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen