Datering
Maker Petrus Regout & Co.

Kaststel van Leendert en Aaltje Spaander

Kaststel van Leendert en Aaltje Spaander. De firma Petrus Regout heeft dit kaststel gemaakt op basis van een weddenschap met Leendert Spaander - zo luidt het verhaal van de schenster. Weddenschap was om een Chinees lijken beschildering te maken door de fabrikant uit Maastricht die logeerde in Hotel Spaander.

Een kaststel van 2 vazen en 1 vaas/pot met deksel, beschilderd met meerkleurige Chineese voorstellingen van bloemen, vogels op een boomtak aan de voorkant, achterkant bloemen en waaiers. Bestaande uit a t/m d. Merk: P. Regout Maastricht A° 1838 met liggende leeuw.

Identificatie
Titel
Kaststel van Leendert en Aaltje Spaander
Objectnummer
023670
Objectcategorie
Keramiek
Objecttype
  • siervaas
    Een (sier)vaas is een voorwerp dat een (vloei)stof kan bevatten en aan de bovenkant open is. Een vaas wordt tegenwoordig meestal gebruikt om bloemen in te plaatsen, maar kan ook zonder bloemen als versiering dienen. Vazen worden geproduceerd in porselein, aardewerk, kristal en glas. Bovendien bestaan er ook vazen in zilver, brons, roestvrij staal en cloissoné vazen uit China.Een siervaas kan als een groot tuinmeubelstuk fungeren. De vaas is in dat geval van cement of beton gemaakt.
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-17976
Werk
Hoogte
34 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Petrus Regout & Co. (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • kleiproduct
    Kleiproducten zijn materialen die zijn vervaardigd uit klei, zoals aardewerk, bakstenen en tegels. Deze producten worden gevormd door de klei te bakken, wat resulteert in een hard, duurzaam materiaal dat veel wordt gebruikt in de bouw en kunstnijverheid.
Techniek
  • Geschilderd
    Schilderen: oppervlakkige behandeling, bestaande uit het aanbrengen van één of meer verflagen.
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking 30 mei 2007
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Volendam
  • Wassenaar
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen , Wim Zandbergen , Wim Zandbergen

, –