Datering
Maker onbekend

Weg naar Ommelanderwyk Veendam. Tjalk

Een tjalk ligt in de gracht afgemeerd. Links de weg naar Ommelanderwijk met mensen die bij een wachthuisje staan te kijken. Verder wat handkarren. Rechts een herenhuis en links op de voorgrond een hoge elektriciteitsmast.

Identificatie
Titel
Weg naar Ommelanderwyk Veendam. Tjalk
Objectnummer
F023388
Objectcategorie
Fotocollectie
Objecttype
  • prentbriefkaart
    Briefkaarten met een picturale afbeelding aan een kant. (AAT-Ned)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-40799
Over
Onderwerpen
  • Tjalk
    Nederlands, rondgebouwd, gestrekt vrachtschip met volle boegen, vlakke bodem en geringe diepgang. Vaargebied: binnenwateren, beperkte kustvaart.Originally Dutch round-built, stretched cargo ship with full bows, strongly curved bilges, flat bottom and shallow draught. Intended for transportation of goods by inland waterways and sometimes coastal navigation. (AAT)Dutch, round-built, stretched cargo ship with full bows, flat bottom and shallow draft. Sailing area: inland waters, limited coastal navigation.Van origine Nederlands rondgebouwd, gestrekt vrachtscheepje met volle boegen, sterk gekromde kimmen, vlakke bodem en geringe diepgang. Bestemd voor het vervoer van goederen door binnenwateren en soms kustvaart. (AAT)
  • Vaarwater
    Watergebied dat te bevaren is (zee, gedeelte van een zee); bevaarbare geul tussen gevaarlijke plaatsen door; binnenlandse waterweg die hoofdz. dient voor de scheepvaart; bevaarbare geul in een binnenlandse waterweg.
  • Handkar
    Een handkar is een kar die door een persoon wordt voortbewogen. (Wikipedia)
  • Herenhuis
    Herenhuizen zijn woonhuizen voor aanzienlijken, vooral buiten de steden. Deze herenhuizen komen voor op buitenplaatsen in bosrijke gebieden of langs rivieren.
  • Elektriciteitsvoorziening
    Voorziening met, geregelde toevoer van elektriciteit.
  • Gracht
    Grachten zijn in oorsprong uitgravingen van de bodem om een burcht of stad ter verdediging daarvan. Met de vrijgekomen grond werd een wal opgeworpen of het binnengelegen terrein verhoogd. In laaggelegen terrein vult de gracht zich met water. Na de Middeleeuwen, met bijvoorbeeld de groei van Amsterdam, veranderde de betekenis in gegraven waterloop in het algemeen. (Haslinghuis)
Vervaardiging
Maker
  1. onbekend ()
Datering
Aankoop & Licentie
Verworven
schenking
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Beneden Oosterdiep 9, Veendam
  • Bergen (Noordholland)
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
d/Arch

Trefwoorden