Datering
Maker Wed.J. Bekkers & Zoon

Souvenir / Herinneringsblik 25-jarig regeringsjubileum Koningin Wilhelmina

Souvenir / Herinneringsblik 25-jarig regeringsjubileum Koningin Wilhelmina. Groot rechthoekig blik met afgeronde hoeken, met op deksel de jaartallen "1898 - 1923" en op oranje fond met smalle gele banen in goudkleurige ronde en ovale lijsten met groene versierselen zwart-wit foto's met afbeeldingen van koningin Wilhelmina, prins Hendrik, prinses Juliana, koningin-moeder Emma en koning Willem III (ondertiteld). Op voor- en achterkant afbeeldingen van de koninklijke familie met aan weerszijden de koninklijke onderscheidingen: De Orde van de Nederlandsche Leeuw en de Oranje Nassau Orde. Op de linker zijkant Paleis Noordeinde in Den Haag en op de rechter zijkant het Paleis op de Dam in Amsterdam (ondertiteld).

Gedetailleerde beschrijving

Rechthoekig blik met afgeronde hoeken. Het blik heeft een scharnierende deksel. Op de deksel staan de jaartallen '1898 - 1923'. Het blik heeft een oranje kleur en wordt omlijst met smalle gele banen. Op de deksel staan in vier goudkleurige ronde en ovale lijsten met groene versierselen zwart-wit foto's met afbeeldingen van koningin Wilhelmina, prins Hendrik, prinses Juliana, koningin-moeder Emma en koning Willem III (ondertiteld). Op de voor- en achterkant staat een afbeeldingen van de koninklijke familie met aan weerszijden de koninklijke onderscheidingen: De Orde van de Nederlandsche Leeuw en de Oranje Nassau Orde. Op de linker zijkant staat Paleis Noordeinde in Den Haag en op de rechter zijkant het Paleis op de Dam in Amsterdam (ondertiteld).

Identificatie
Titel
Souvenir / Herinneringsblik 25-jarig regeringsjubileum Koningin Wilhelmina
Objectnummer
028934
Objectcategorie
Huisraad
Objecttype
  • blik (houder)
    Gesloten metalen verpakkingen voor voedsel of drank. Ook andere verpakkingen om vloeistoffen in te bewaren of dragen, zoals olievaten, en metalen of plastic verpakkingen om film op spoelen of rollen in te bewaren. (AAT)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-120585
Over
Onderwerpen
  • Koninginnedag
    Feestdag van de koningin.
  • Souvenir
    Te gebruiken voor toeristische aandenkens, gebonden aan een plaats, gewoonlijk in massaproductie vervaardigd. Gebruik 'aandenkens' voor objecten die speciaal vervaardigd zijn ter herdenking van een bepaalde persoon of gebeurtenis. (AAT-Ned)
Werk
Breedte
18.0 cm
Hoogte
9.2 cm
Diepte
11.2 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Wed.J. Bekkers & Zoon (vervaardiger)
Datering
Materiaal
  • blik (materiaal)
    Blik is dun gewalst plaatstaal. Afhankelijk van het doel wordt er een beschermlaag tegen corrosie op aangebracht. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 12 maart 2022
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Marken
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden