Datering

3 of 4 stuks Beschuitblik / Herinneringsblik

3 of 4 stuks Beschuitblik / Herinneringsblik - in ieder geval de 2 stuks met oranje - maar nog even nakijken welke verder!

Gedetailleerde beschrijving

Voorraadbus voor beschuit van blik. De bus heeft een losse, oranje deksel met in het midden de tekst '40 jaar'. De tekst is omlijst met twee takken met sinassappels en bven de tekst is een kroon afgebeeld. De deksel is genummerd -01. De bus is licht geel van kleur. Op de bus staat de volgende tekst '1898 - 1938', 'Een hechte band bindt Indië en Nederland' 'Nijverheid en handel' en 'Bruggen en wegen'. Op de bus staan verschillende afbeeldingen met betrekking tot Nederland en Indië met vooraan in het midden een afbeelding van een lid van het koningshuis.

Identificatie
Titel
3 of 4 stuks Beschuitblik / Herinneringsblik
Objectnummer
028966
Objectcategorie
Huisraad
Objecttype
  • blik (houder)
    Gesloten metalen verpakkingen voor voedsel of drank. Ook andere verpakkingen om vloeistoffen in te bewaren of dragen, zoals olievaten, en metalen of plastic verpakkingen om film op spoelen of rollen in te bewaren. (AAT)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-120676
Over
Onderwerpen
  • Koninginnedag
    Feestdag van de koningin.
Werk
Hoogte
17.7 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Materiaal
  • blik (materiaal)
    Blik is dun gewalst plaatstaal. Afhankelijk van het doel wordt er een beschermlaag tegen corrosie op aangebracht. (Wikipedia)
Aankoop & Licentie
Verworven
aankoop 12 maart 2022
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Marken
  • Marken
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden