Datering
Maker Solomons. Marks & Co.

Kist van octant

Kist met als functie het opbergen van een octant.

Gedetailleerde beschrijving

Kist met scharnierend deksel van octant. De kist heeft de vorm van het octant. De deksel is glad. Het deksel wordt met twee haakjes vastgezet. Er is een klein slotje, zonder sleutel. De kist is ongeschilderd. In de deksel een papieren fragment van de instrumentmaker met tekstgedeeltes: 'DOCKS / BAROMETERS / AND CAREFULLY / NOTICE / WORLD / HONERY / BRASS&T??WORK MADE '. Een gedeelte van een barometer en een parralelliniaal is afgebeeld.

Identificatie
Titel
Kist van octant
Objectnummer
B000087/b
Objectcategorie
Instrumenten
Objecttype
  • kist
    Vrij grote stevige rechthoekige doos voor opslag of vervoer van losse goederen, soms voorzien van bewerking op de buitenwand. (ABR)
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/zzm-collect-15324
Over
Onderwerpen
  • Octant
    Een octant en sextant zijn nautische navigatieinstrumenten waarmee de verticale hoek tussen een hemellichaam en de horizon wordt gemeten. Als de verticale hoek, de datum en het tijdstip van de dag bekend zijn, kan de meridiaan worden berekend, dus de positie in noord-zuidrichting op het aardoppervlak.(Wikipedia)
Werk
Breedte
30.0 cm
Hoogte
10.0 cm
Lengte
32.0 cm
Museum
Zuiderzeemuseum Enkhuizen
Vervaardiging
Maker
  1. Solomons. Marks & Co. ()
Datering
Materiaal
  • mahoniehout
    Mahoniehout is hout van bomen van het geslacht Swietenia dat voornamelijk in Centraal-Afrika groeit. Deze houtsoort wordt gebruikt voor meubels en betimmeringen. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Verworven
bruikleen 16 december 1949
Licentie
BY-SA
Locaties
  • Enkhuizen
Reproductie
Vervaardiger van reproductie
Wim Zandbergen

Trefwoorden