Datering
Maker Onbekend

Cliché met afbeelding van een zeiljacht uit de regenboogklasse.

Cliché. Kunststof (waarschijnlijk bakeliet) plaat waarin, in zeer ondiep relïef, een negatief-afbeelding is aangebracht van een zeilend jacht uit de regenboogklasse. Het jacht draagt het zeilnummer 7.
Regenboog nr. 7, Windekind werd in 1917 gebouwd voor de Marine-jachtclub te Den Helder. Van 1924 tot en met 1947 was het schip eigendom van Dirk Oppenhuizen uit Sneek.
Onbekend is waarin afdrukken van het cliché zijn verschenen.

Identificatie
Titel
Cliché met afbeelding van een zeiljacht uit de regenboogklasse.
Objectnummer
FSM-2010-105
Objecttype
  • Clichés
Persistente URL
http://hdl.handle.net/21.12111/fsm-collect-1000021945
Over
Onderwerpen
  • Regenboogklasse
  • Drukwerk
    Verzamelnaam voor al wat gedrukt is of moet worden, met name gedrukte (reclame) folders, formulieren en dergelijke. (AAT)
Werk
Breedte
12.6 cm
Hoogte
17.9 cm
Museum
Fries Scheepvaart Museum
Vervaardiging
Maker
  1. Onbekend
Datering
Materiaal
  • Kunststof
    Verbinding bestaande uit grote moleculen (polymere verbinding), gemaakt van natuurlijke producten (bijv. cellulose) of zuiver chemisch. Er bestaan drie soorten kunststof: thermoplasten, thermoharders, en elastomeren. Niet te verwarren met plastic, dat hier gebruikt wordt als synoniem voor thermoplast. (Project Fotografie)Chemical compounds consisting of large molecules (polymer compound), made of natural products (such as cellulose) or purely chemical. There are three classes of plastics: thermoplasts, thermohardening plastics and elastomers. Do not confuse with 'plastic' used as a synonym for thermoplasts. (Project Fotografie)Kunststoffen zijn chemische verbindingen die door niet-natuurlijke scheikundige processen worden gemaakt. (Wikipedia)
  • Hout
    Hout is een bouwmateriaal, afkomstig van boomstammen en -takken. Naast merg, spint en schors vormt het daarvan het voornaamste bestanddeel. Ten noorden van de Alpen is hout van oudsher het belangrijkste bouwmateriaal. Onderscheiden worden naaldhout van naaldbomen (dennen, grenen, vuren) en loofhout van loofbomen (eiken, beuken enz.). De stammen werden meestal in het groeigebied gekantrecht en per vlot of in een schip over water vervoerd. De houthandel en -nijverheid concentreerden zich in Nederland vooral in Dordrecht, Amsterdam, Deventer en later ook in de Zaanstreek. Voor regionaal gebruik concentreerde de houthandel zich ook in plaatsen als ’s-Hertogenbosch, Schoonhoven en Tiel. (Haslinghuis)
Aankoop & Licentie
Licentie
BY-SA